top of page

Over Alice

Alice zijkant aug 2023_edited_edited.jpg

Gecertificeerd coach met een achtergrond in marketing en coaching bij grote organisaties

Wat ik meeneem in mijn coaching en training is mijn ervaring en vooral mezelf​, mijn talenten. Ik heb 15 jaar gewerkt bij grote organisaties in FMCG (Fast Moving Consumer Goods) en financiële dienstverlening. Als management starter, in diverse marketingfuncties en als agile organisatie coach. Ik heb daardoor ruime ervaring met projectmanagement, verandermanagement en teamcoaching. Op de universiteit was ik al mentor van medestudenten en ook daarna ben ik met plezier voor vele collega’s mentor en coach geweest.

En toch zat er iets niet lekker. Ik voelde dat er meer in me zat dan eruit kwam. Dat kreeg ik ook weleens te horen. "Je bent intelligent en gedreven, en je hebt pit, maar het komt er niet altijd uit." Klopt als een bus, dacht ik dan. Ik vond de inhoud van mijn werk niet echt interessant, voelde me vaak onzeker. En nog onzekerder doordat ik veel om me heen keek en zag dat anderen wel promotie na promotie maakten. Wat ging er mis? 

Ik werkte niet vanuit m'n talenten, weet ik nu. Ik ben mensgericht, analytisch, sensitief, nieuwsgierig. En inderdaad, mijn gedrevenheid en pit zijn ook talenten.

Ik heb lang geleefd naar wat ik dacht dat goed was. Wat van me verwacht werd. Bedrijfskunde studeren, als management starter aan de slag bij een grote multinational, samenwonen, trouwen, een kind krijgen. Totdat ik besefte dat ik niet gelukkig was. De scheiding veranderde mijn leven.

Ik ben me meer gaan verdiepen in persoonlijke ontwikkeling, vooral in míjn persoonlijke ontwikkeling. Zo ben ik ver uit m’n comfort zone gegaan bij een meerdaagse training Emotioneel vaardig worden. Ik ben gaan voelen. Voelen wie ik ben. Voelen wat ik zelf wil.

Zo heb ik de stap gemaakt van marketing naar agile coaching en verandermanagement. Van inhoud naar proces. Eerst verzamelde en analyseerde ik marktdata en presenteerde de vervolgstappen. En na de job switch deed ik dat met problemen en uitdagingen van teams, afdelingen en de organisatie. Het lijkt een klein verschil, maar dat is het niet. Want natuurlijk bleef ratio een grote rol spelen, maar als coach keek ik ook naar de mensen en de ‘onderstroom’. Wat wordt er niet uitgesproken? Wat zit er onder het probleem? Wat zegt m’n intuïtie over deze situatie? Machtig interessant.

En nu als professioneel coach help ik mensen die onderstroom naar boven te halen. Wat voel je eigenlijk? Wat zou je echt willen? Ik zet mijn talenten in. Ik voel, analyseer, confronteer. Ik volg en leid. Ik combineer ratio met intuïtie. De coachee groeit en ik groei. Zo mooi.

 

Ik woon in Voorburg met mijn partner en afwisselend 3 of 2 kinderen waar ik enorm van geniet. Om me fysiek en mentaal goed te blijven voelen, loop ik hard (het liefst in de natuur), boks ik en doe ik aan yoga en meditatie. Ik word blij van goed eten en een warme sfeer. Dat zal vast iets met mijn Brabantse wortels te maken hebben.

Alice aug 2023_edited.jpg

Rust en duidelijkheid

De sessies en opdrachten hebben mijn ogen geopend en brachten resultaat. 

Alice is prettig in de omgang, geeft duidelijke uitleg en voorbeelden en luistert goed. De rust die Alice uitstraalt en haar werkwijze bevielen me zeer goed. Het heeft me geholpen de juiste stappen te zetten.

Michelle

Contract Manager

Wat kan ik voor jou betekenen?

bottom of page