top of page
kids in natuur mei 2024_edited.jpg

Over Alice

Alice zijkant aug 2023_edited_edited.jpg

Hallo, ik ben Alice Botden, Systemisch coach die staat voor Nieuw Leiderschap

Nieuw Leiderschap is voor mij leiden vanuit visie, verbinding, inclusie, eigenaarschap, wellbeing en wendbaarheid. VVIEWW.

Wellbeing vormt hierin de basis: goed voor jezelf zorgen en vertrouwen op de wijsheid van je lichaam.

Als jij ook voelt dat er een Nieuwe Leider in jou zit, als je vaker bewuste authentieke keuzes wil gaan maken, dan past mijn coaching bij jou. Je zult je bewustzijn vergroten, gaan begrijpen waar bepaald gedrag vandaan komt en meer regie op je leven gaan krijgen. Je gaat van stress naar rust, van angst naar vertrouwen, van overleven naar LEVEN.

Ik werk op basis van vertrouwen en verbinding. We zullen inzoomen op actuele situaties: wat triggert je? En uitzoomen: welk patroon belemmert je? Ik heb een systemische benadering, dat wil zeggen dat we gedrag en gevoelens in een grotere context plaatsen: je gezin, je werkomgeving, een ander systeem. Waar komt je gevoel vandaan? En hoe kun je het jezelf goed laten gaan?

Ik heb jaren in het bedrijfsleven gewerkt, in diverse marketingfuncties, als projectmanager en begeleider van veranderprocessen (coachen van teams en individuen, cultuurverandering, werkwijze). Ik begrijp wat jouw uitdagingen zijn en in wat voor situatie jij je bevindt.

Jarenlang heb ik me onbewust afgestemd op anderen, gedaan wat ik dacht dat van me verwacht werd. Ik deed hoe ik dacht dat het hoorde. Tot ik in 2014 ging scheiden toen m’n zoontje 1 jaar was. Een kruis door ‘het ideale gezinnetje’, een kruis door ‘zo hoort het’. Een opening voor meer authenticiteit, voor meer voelen, voor hulp vragen, voor ontdekken wat míjn manier is.

Het leven geeft je spiegels en uitdagingen. Wat kom je tegen? En kijk je het aan, of loop je er met een grote boog omheen? In een crisis (vastlopen in werk, relatie of met jezelf) is er geen weg terug naar een geromantiseerd verleden. We moeten er doorheen om het patroon te doorbreken. En vertraging is de enige weg vooruit.

In 2020 startte ik Buro Botden. Ik ben dankbaar voor de vele mensen die ik inmiddels heb mogen begeleiden. Ieder met zijn of haar uitdagingen, unieke achtergrond en talenten. Als NOBCO-gecertificeerd systemisch coach begeleid ik jou in vertragen, contact maken met je eigen wijsheid en stappen maken die goed voor jou zijn. Ik werk vanuit liefde en lef en dat levert me blije klanten en veel voldoening op.

Uit een hoopvol gedicht van Marianne Williamson:

“Onze diepste angst is niet dat we onvolmaakt zijn.
Onze diepste angst is dat we immens krachtig zijn. 

Het is ons licht, niet ons duister, dat ons het meest beangstigt.
We vragen onszelf af;
Wie ben ik, om briljant, slim, talentvol en prachtig te zijn?

Maar wie ben jij om dat niet te zijn? [...]
En als we ons eigen licht laten schijnen,
geven we onbewust anderen toestemming hetzelfde te doen.”

En zo is het.

 

Misschien ben jij, net zoals ik voorheen, niet gewend om hulp te vragen. Hulp ontvangen kan spannend zijn als het in jouw verleden niet veilig was om hulp te ontvangen. Als je een aarzeling voelt, is dat normaal. Kijk of je één stap kunt nemen waarmee je je lichaam laat weten dat hulp ontvangen ook veilig kan zijn. Je bent welkom.

De wereld zit te springen om meer Nieuwe Leiders.

Alice aug 2023_edited.jpg

Ik voelde me 10 kilo lichter

Vooraf had ik toestemming gevraagd aan mijn partner om een opstelling te doen over onze relatie. Na de opstelling met blaadjes op de vloer, voelde ik me tenminste 10 kilo lichter. Een gevoel van rust trad in.

Het puur laten binnenkomen van ingevingen en gevoelens zonder houvast aan verstand, zorgden bij mij voor een gevoel van meer vertrouwen. In mezelf en in mijn relatie. En dat is gebleven.

Xandra

Projectmanager

Wat kan ik voor jou betekenen?

bottom of page